Mechanical engineering salaris

Een mechanical engineer (ook wel werktuigbouwkundig ingenieur genoemd) heeft als functie producten, processen en systemen te bedenken, maar ook om te ontwerpen en het analyseren ervan. Het gaat hierbij specifiek om dynamische objecten en systemen, zoals aandrijftechnieken, regelsystemen en thermodynamische installaties

De precieze werkzaamheden zijn natuurlijk ook afhankelijk van het bedrijf waar de mechanical engineer werkt en wat zijn kennisniveau is.

Hierbij een aantal taken in algemene zin:

 • Maken en uitwerken van werktekeningen, offertes, handboeken en ontwerpen
 • Werktekeningen overhandigen aan uitvoerende collega’s
 • In de gaten houden van de kosten van een project
 • Rapporteren over de voortgang van het project
 • Aansturen van technische collega’s en eventuele andere betrokkenen

Mechanical Engineering salaris

Om antwoord te geven op “Mechanical Engineering salaris”, kijken we naar hoeveel een Mechanical Engineer gemiddeld verdient in Nederland. Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen.

Gemiddeld ligt het salaris op €3.400,- bruto per maand. Een startende engineer begint met ongeveer €2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors loopt het salaris op tot wel € 4.500,- bruto per maand. Momenteel is er veel vraag naar engineers op alle niveaus. Zowel op mbo-, hbo- als wo-niveau. Wat opvalt is dat er in de civiele techniek vaker om hbo-niveau wordt gevraagd.

Laat ons een baan voor je zoeken

Wil je aan de slag als Mechanical Engineer? Ga via ons aan de slag! Bij JACkLING zijn we momenteel bezig met het verbeteren van het geluk van onze werknemers. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een goed salaris hebt.

Ook staat bij ons voorop dat je de inhoud van het werk leuk vindt en met heel veel plezier naar je nieuwe baan gaat.

Mechanical engineering salaris
Mechanical engineering salaris

Mechanical Engineer vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als Mechanical Engineer? Bij JACkLING hebben wij meerdere vacatures beschikbaar bij verschillende opdrachtgevers, in verschillende regio’s.

Bekijk onze vacatures hier: Vacatures Mechanical Engineer

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van verschillende opdrachtgevers. Zo bieden we elke professional een project op maat aan. We weten dat een uitdaging pas echt een uitdaging is als deze interessant en afwisselend is. Hierbij moeten je kwaliteiten, kennis en ervaring optimaal worden inzet. Bij ons ben je dus verzekerd van de mooiste en beste projecten.

Hoe word je mechanical engineer?

Als mechanical engineer heb je in ieder geval een technische opleiding nodig op mbo-, hbo- of wo-niveau. Geschikte opleidingen voor iemand die als mechanical engineer aan de slag wil, zijn bijvoorbeeld:

 • Engineering, Design and Innovation
 • Mechanical Engineering
 • Mechatronica
 • Procestechniek
 • Technische bedrijfskunde
 • Werktuigbouwkunde

Kom meer te weten over technische banen

Kom meer te weten over de technische banen die wij aanbieden en welke mogelijkheden er zijn. Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.

Over ons Vacatures Contact