Lasser salaris: Wat verdient een lasser?

Bij het zoeken naar een baan als lasser, is salaris één van de factoren die je keuze bepaald. Maar wat kan je verwachten? Hoe hoog is het loon van een lasser? Hieronder lees je wat je kan verdienen als lasser, maar ook hoe je in de toekomst een hoger lasser salaris kan krijgen.

Lassen is echt vakwerk, waar veel vraag naar is. De baankans is zeer goed. Het salaris van een lasser hangt af van een grote hoeveelheid factoren. Denk hierbij aan de verschillende certificeringen binnen het lassen, werkervaring, het karakter van de opdracht of het soort dienstverband van de lasser.

De specialistische vakkennis van een lasser

Doordat jij een vakopleiding hebt gevolgd en omdat je met ervaren collega’s hebt gewerkt die jou de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd weet jij hoe het werkt. Dit geldt niet alleen voor de verschillende lasprocessen, maar ook voor de verschillende eigenschappen die metaalsoorten hebben. Bijvoorbeeld RVS reageert namelijk anders bij verschillende plaatdiktes of bij verschillende temperaturen (vervorming). Deze kennis speelt een grote rol in het bepalen van jouw salaris als lasser.

Welke andere factoren bepalen het lasser salaris?

Het salaris van een lasser is afhankelijk van zijn of haar werkzaamheden. Wanneer je in de machinebouw of in de voedselindustrie werkt verdien je vaak meer. Dit komt door de schaarste op die functies en het niveau waarop gewerkt wordt. Het is namelijk moeilijker om gecertificeerde leidingen te lassen dan wanneer je een lekbak in elkaar bouwt van staal.

Het salaris van een lasser

Als lasser werk je in bijna alle gevallen bij een bedrijf dat valt onder de CAO Metaal & Techniek (Kleinmetaal) of onder de CAO Metalektro (Grootmetaal). Op basis van je vakdiploma en je ervaringsjaren word je ingeschaald. Het maand salaris met een niveau 2 diploma en geen ervaringsjaren is minimaal 2139 euro bruto voor een 38-urige werkweek (vanaf 1 maart 2021).

Detacheringsbureaus en bedrijven kunnen hiervan positief van afwijken. Wanneer je als constructiebankwerker-lasser aan de slag gaat verdien je al meer. Je verdient dan een gemiddeld salaris van 2543 euro per maand op basis van een fulltime werkweek. Als Tig-lasser verdien je gemiddeld 2597 euro per maand en als Mig/Mag lasser verdien je gemiddeld 2523 euro per maand op basis van een fulltime werkweek. Bij JACkLING hebben we een gunstig salarishuis voor lassers. We schalen je salaris in naar wat je waard bent.

Lasser
Lasser aan het werk

Detacheringsbureau voor lassers

Een lasser met een uitstekend CV kan een behoorlijk hoog salaris verdienen. Een CV vertelt de ervaring van een lasser. Om diverse ervaring op te doen kan een detacheringsovereenkomst zeer interessant zijn voor een lasser. Bij een detacheerder heb je een divers aanbod aan opdrachten in verschillende sectoren, door op één van de opdrachten aan de slag te gaan word jij een echte specialist. Detacheren biedt de volgende voordelen:

  • Als gedetacheerde lasser geniet je zekerheid, vaak ga je bij een opdrachtgever aan de slag waar het mogelijk is om overgenomen te worden en heb je tegelijkertijd zicht op een vaste aanstelling bij het detacheringsbureau.
  • Als je als lasser gedetacheerd wordt krijg je vaak vaste begeleiding en kan je cursussen volgen om je zo door te ontwikkelen in jouw vakgebied. Ben je bijvoorbeeld Mig/Mag lasser en wil je Tig lassen leren? Bij JACkLING kan dat.
  • Bij detacheren heb je het voordeel dat je veel afwisseling in je werk kan hebben. Je kan bij diverse organisaties verschillende opdrachten of projecten vervullen die jou tot een echte specialist maken.

Hebben we je interesse gewekt om als lasser aan de slag te gaan bij een detacheringsbureau en wil je een goed lasser salaris verdienen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. JACkLING is een aansprekend detacheringsbureau voor lassers. We bieden passend werk voor jou, zorgen voor doorgroeimogelijkheden via cursussen, we geven je zekerheid in de vorm van een vaste baan en maken van jou een echte specialist. Dagelijks komen er nieuwe vacatures bij. Wij vinden het leuk om je te leren kennen!

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.

Over ons Vacatures Contact