Wat doet een Mechanical Engineer?

Wat doet een mechanical engineer? Om deze vraag te beantwoorden kijken we eerst naar waar een mechanical engineer zich bezig houdt, wat voor opleiding hij/zij kan volgen en wat de exacte werkzaamheden zijn. Vervolgens kijken we nog naar het salaris en de openstaande mechanical engineer vacatures bij JACkLING. Na het lezen van dit blog heb je dus een goed beeld van wat een mechanical engineer doet.

Een mechanical engineer is vooral bezig met het analyseren, verbeteren, ontwerpen, bedenken, onderhouden en berekenen van systemen, machines en processen. Dit zijn veelzijdige taken en daarom zijn mechanical engineers erg belangrijk voor bedrijven en industrieën.  

Mechanical Engineer opleiding

Naast de vraag “Wat doet een mechanical engineer?” geven we antwoord op de vraag “Hoe word je mechanical engineer?”. Om als mechanical engineer aan de slag te gaan heb je in ieder geval een technische vooropleiding nodig op HBO- en WO-niveau. Geschikte opleidingen zijn onder andere:

 • Werktuigbouwkunde (HBO & WO)
 • Mechanical engineering (WO)
 • Technische bedrijfskunde (HBO)
 • Engineering, Design and Innovation (HBO)
 • Mechatronica (HBO)

Werkzaamheden Mechanical Engineer

Wat doet een mechanical engineer? Om deze vraag te beantwoorden moeten we ook naar de werkzaamheden kijken. De werkzaamheden van een mechanical engineer zijn erg afhankelijk van de sector waarin de opdrachtgever actief is. Vaak voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Maken van technische berekeningen
 • Analyseren en testen van systemen en processen
 • Maken van schetsen in bijvoorbeeld AutoCAD
 • Maken en uitwerken van offertes, ontwerpen en bestekken
 • Overleggen met uitvoerende afdelingen over de gemaakte ontwerpen en tekeningen
 • Bewaken van de voortgang van een project
 • Aansturen van technische tekenaars
 • Samenwerken met projectleiders, engineers en andere medewerkers

Welke bedrijven/industrieën

Mechanical engineers komen vooral van pas bij productiebedrijven en industrieën. Mechanical engineers werken vaak bij bedrijven met complexe machines, processen of systemen. Denk bijvoorbeeld aan energiecentrales, machinebouwers, auto-industrie bedrijven, productiebedrijven en industrieën.

Mechanical Engineer Salaris

Het salaris van een mechanical engineer ligt gemiddeld tussen de €2500 – €3500 bruto per maand. Ervaren mechanical engineers met een WO-opleiding verdienen gemiddeld €3500 – €4000 bruto per maand. Beginnende mechanical engineers met een HBO-opleiding verdienen gemiddeld €2500 – €3000 bruto per maand. Het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf en de branche waarin je als mechanical engineer werkzaam bent.

Mechanical Engineer vacatures

Bij JACkLING hebben we diverse mechanical engineering vacatures. Het werk is zeer divers. Je komt te werken bij toonaangevende klanten op complexe en uitdagende projecten. Wij voorzien je van een goed salaris en alle nodige informatie.

Je komt te werken in een gezellig en hecht team en wordt voorzien van goede begeleiding. Daarnaast kan je op onze kosten vakinhoudelijke cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen en door kan groeien. JACkLING geeft jouw de perfecte start en vindt de baan die bij je past.

Het is niets voor niets dat 87% van onze werknemers ons met 9 of hoger beoordeelt. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! We hebben werk voor mechanical engineers in Zuid Holland en Noord Holland.

Lees meer over onze technische beroepen

Naast mechanical engineer zijn er natuurlijk nog veel meer technische beroepen! Lees ook over:

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.

Over ons Vacatures Contact