Zzp’er en wil je weer in loondienst?

Ben je zzp’er en heb je door de coronacrisis geen of minder werk meer? Afhankelijk van de branche kan de coronacrisis jou in meer of mindere mate geraakt hebben. Je kan daarom voor meer veiligheid en vastigheid kiezen door als zzp’er in loondienst te gaan. Om je te helpen staan hieronder handige regelingen en antwoorden op veel gestelde vragen.

In vaste loondienst gaan heeft veel voordelen, maar als zzp’er ben je gewend je eigen uren in te delen en heb je specifieke wensen die aansluiten bij jouw ervaring. Bij JACkLING hebben we ervaren vakmannen werken, die helpen je aan een baan die precies aansluit bij je kennis, ervaring en wensen.

Hulp voor zzp’ers

De overheid heeft inmiddels meerdere steunpakketten opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Alle informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

  • Klein Krediet Corona-regeling (KKC)
  • Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Kom je er toch niet uit als zzp’er en ben je je aan het oriënteren op een baan in vaste loondienst? Bij JACkLING screenen we de opdrachtgever, jouw veiligheid en het werk zelf. We toetsen alle aspecten en zorgen dat alles tot in de puntjes klopt. En daarna? Dan gooien we het werk niet zomaar over de schutting. We kijken samen welk werk het best bij je past en hoé het werk het best bij je past. Je hebt en houdt altijd inspraak in je werkzaamheden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen van zzp’ers tijdens de coronacrisis:

Ik zit in de problemen door coronamaatregelen, welke regelingen kunnen mee daarbij helpen?

Met de Klein Krediet Corona-regeling (KKC) kunnen (meestal kleine) ondernemingen leningen bij financiers afsluiten tussen de 10.000 en 50.000 euro. De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) zorgt ervoor dat met name mkb-bedrijven onder gunstigere voorwaarden geld kunnen lenen bij de bank. Met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kun je onder meer een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen tot maximaal 10.157 euro, en is bedoeld voor ondernemers, onder wie zzp’ers.

Opdrachtgevers zeggen af, kan ik schade op hen verhalen?

Als je klussen misloopt omdat opdrachtgevers afzeggen wil je misschien de schade op hen verhalen. Of dit mogelijk is hangt af van wat je met je opdrachtgevers hebt afgesproken in de overeenkomst of in je algemene voorwaarden. Komt iemand een overeenkomst niet na? Dan kan diegene uiteindelijk schadeplichtig zijn.

Wat kan JACkLING mij bieden als ik weer in loondienst ga?

Maatregelen tegen het coronavirus treffen flexwerkers en zzp’ers hard. Want als het dagelijkse leven stilvalt, hebben zzp’ers, tijdelijke werknemers, uitzend- en oproepkrachten als eerste minder werk. Geen werk betekent geen inkomen. Het is natuurlijk nog onduidelijk hoe lang deze onzekerheid blijft aanhouden.

Maar ondernemers zien altijd en overal kansen! JACkLING wil ondernemers helpen deze periode met meer financiële zekerheid door te komen. Wij nodigen je uit in gesprek met ons te gaan om te praten over een loondienstverband. Zo verminderen we stress en onzekerheid, en bieden we de zekerheid van een vast contract.

Zzp’er in loondienst: aan de slag

  • Werk bij de gaafste projecten
  • Aansluiting op jouw kennis, ervaring en wensen
  • De zekerheid van vast werk

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.

Over ons Vacatures Contact